Hoe begin je met mediteren? 4 technieken voor beginners

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Houd je verwachtingen in toom

Als je niet zou denken dat meditatie kan leiden tot een beter welzijn, zou je waarschijnlijk niet mediteren. Wees voorzichtig met wat je verwacht!

Natuurlijk heb je gelijk. Meditatie is juist de moeite waard omdat het – naast de vele bewezen voordelen voor lichaam en geest – leidt tot een beter welzijn. Maar de waarheid is dat het enige moeite, oefening en toewijding kost om deze voordelen te ontdekken. Sommige mensen ervaren ze vrijwel onmiddellijk, terwijl anderen merken dat het tijd kost.

Verwachtingen over wat er zal gebeuren als je begint met zitten, kunnen een groot obstakel zijn. Sommige mensen stellen zich voor dat ze transcendente gemoedstoestanden zullen ervaren, anderen verwachten een onmiddellijke mentale stilte en weer anderen geloven dat ze bovennatuurlijke vermogens zullen ontwikkelen.

Zoek een rustige, comfortabele plek

Als je een speciale plek hebt voor je meditatiebeoefening, is dat geweldig.

Het is heel nuttig om een plek te vinden om te mediteren waar je er zeker van kunt zijn dat je niet gestoord zult worden. Dit kan je speciale meditatiehoekje thuis zijn, een rustige kamer op het werk of op school, de rechtbank of een andere speciale plek.

Ontspan je schouders en laat alle spanning los die je voelt in je lichaam – vooral je nek, kaak en andere fysieke spanningsmagneten – maar houd je rug recht.

Als je mediteert, zoek dan een rustige en comfortabele plek op.

Kort en consequent is de beste manier

Beginners hebben vaak moeite met het idee om echt lang stil te zitten. Maar niemand zegt dat beginners zichzelf moeten dwingen om urenlang stil te zitten. In feite suggereren veel meditatiemeesters dat korte oefensessies de beste manier zijn om te beginnen. In ieder geval is iedereen het erover eens dat consistentie het belangrijkste is.

Zoals Lao Tzu zei, de reis van duizend mijlen begint met de eerste stap. Probeer de eerste paar keer dat je mediteert slechts een paar minuten per keer. Je kunt de duur van de beoefening verlengen als je je daar klaar voor voelt. Sommige mediteerders nemen meerdere keren per dag een korte pauze.

Je adem is je anker

Mindfulness, een populaire en toegankelijke meditatietechniek die al duizenden jaren bestaat, bestaat vaak uit rustig zitten. We leren de gedachten, sensaties en emoties die in de stroom van de geest opkomen te observeren, leren ze te erkennen en los te laten. Dit is meditatie: mindfulness. We gebruiken vaak het bewustzijn van het ademhalingsproces als anker voor onze drukke geest en als basis voor onze meditatiebeoefening.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -