Een weekend naar Polen? Oké, maar waar?

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

Soms is het goed om een paar dagen vrij te nemen en ergens naartoe te gaan, ver van huis. Zo kun je ontstressen, ontspannen, nieuwe mensen ontmoeten en avonturen beleven. Vaak heb je niet eens een dikke portemonnee nodig om een leuke tijd te hebben. Je kunt zo’n reis alleen maken, met familie, vrienden, een geliefde of een geliefde.

Reizen in Polen zijn erg populair. Wij gaan echter liever op vakantie in het buitenland. Een vreemd land lijkt ons beter, we zijn op zoek naar monumenten, cultuur of de zon die ons een mooi kleurtje zal geven. Maar, zoals de dichter zei: “je prijst anderen, je kent je eigen niet, je weet zelf niet wat je hebt”. Deze woorden zijn helaas nog steeds actueel. Veel mensen hebben onze hoofdstad nog niet met eigen ogen gezien, laat staan andere prachtige steden. Dus waarom kijk je niet wat lokale reisbureaus te bieden hebben op het gebied van rondreizen door Polen ? Of misschien moet je gewoon op internet zoeken naar een plaats die je wilt bezoeken. Tegenwoordig kun je zo’n reis gemakkelijk zelf plannen.

Wat dacht je van een kermis in het weekend?
Wat dacht je van een kermis in het weekend?

Als je je afvraagt waar je heen moet in Polen, is het antwoord duidelijk: bezoek Malopolska! Hier vind je een van de mooiste steden van ons land – Krakau. Het is de moeite waard om zo’n excursie over meerdere dagen te spreiden. Alleen? Met je wederhelft? Of misschien gewoon een gezinsuitstapje met de kinderen? Het maakt niet uit, want de voormalige hoofdstad van Polen heeft voor iedereen wat te bieden.

Krakau verleidt met een combinatie van traditie en moderniteit. Tijdens zo’n reis kun je de geschiedenis aanraken en de monumenten met eigen ogen zien. De Lakenhal, het kasteel Wawel, de Mariakerk, het Barbican of Kazimierz zijn maar een paar van de attracties die in deze stad op je wachten. Krakau biedt ook entertainment. Op de Grote Markt vind je veel clubs, pubs en restaurants waar je kunt ontspannen. Tijdens je sightseeing is het echter ook de moeite waard om tijd te reserveren voor dagtochten.

Reis naar Krakau
Een uitstapje naar Krakau

Als je de regio Małopolska bezoekt, mag een bezoek aan de Wieliczka zoutmijn of Wadowice niet ontbreken. Trek een volle dag uit voor plezier in Energylandia. Het pretpark ligt in Zator, halverwege Krakau en Katowice. Het is een echte kermis. Enkele tientallen attracties zijn verspreid over een gebied van 26 hectare. De kermis is verdeeld in zones voor verschillende leeftijdsgroepen. De jongsten kunnen hun tijd doorbrengen in het sprookjesland, met veilige, rustige draaimolens. In de achterafstraatjes kunnen kinderen personages uit hun favoriete sprookjes ontmoeten, met ze praten en zelfs een souvenirfoto laten maken. De familiezone is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op hele gezinnen. Het is entertainment dat zorgt voor een redelijke hoeveelheid adrenaline. Er zijn spannende waterraften, achtbanen en scenic coasters. Het derde deel is de extreme sector, ontworpen voor fans van sensatie. Hier vind je de snelste achtbanen, krachtige slingers en adembenemende drop towers. Er is ook een waterpark, een plek voor iedereen die van water houdt. Ons aquapark bestaat onder andere uit een zwembadcomplex, een ruisende rivier, waterattracties, een prachtig scheepswrak, een vuurtoren, een tropische bar en comfortabele ligstoelen. Deze plek bootst perfect de sfeer na van een tropisch eiland, waar de tijd langzaam en gelukzalig verstrijkt.

In Energylandia kun je je de hele dag vermaken: van ’s ochtends tot ’s avonds. Je hoeft maar één toegangskaart te kopen. Dit geeft je het recht om naar hartenlust gebruik te maken van alle attracties. Als je honger krijgt, kom dan genieten van onze verfrissingskiosken. Het aanbod varieert van zoute snacks tot warme maaltijden en heerlijke desserts.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -