Kobidomassage – een natuurlijke lifting

Controleer ook

Lifestyle

Elisabeth Fontaine
Elisabeth Fontainehttps://efpa.be/
Hallo, ik ben Elisabeth Fontaine, ik doe al 20 jaar aan wet van aantrekking, yoga, chakra en onderbewustzijnswerk. Ik heb een gecertificeerde eerstegraads Reikicursus afgerond. Omdat ik de mogelijkheden in onze geest met jullie wil delen, ben ik de blog efpa.be begonnen, waar ik artikels schrijf over mijn activiteiten en vaardigheden. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en daarom maak ik gidsen over manifestatie, gezondheid, de kracht van de menselijke geest en leefstijladviezen. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel aantrekkelijke en waardevolle inhoud voor jezelf zult vinden, waarmee je naar het hoogste niveau van je potentieel kunt stijgen. Ik nodig je uit om efpa.be te lezen en je leven te veranderen. De wet van de aantrekkingskracht werkt echt!

De Kobidomassage is een uitstekend alternatief voor mensen die het uiterlijk van hun gezicht willen verbeteren, maar ook willen ontspannen en spierspanning willen verminderen. De behandeling is een natuurlijke facelift omdat er, afgezien van de oliën die tijdens de massage worden gebruikt, geen kunstmatige preparaten worden gebruikt. Het zorgt niet alleen voor een visuele verbetering van ons gezicht, maar verbetert ook ons humeur en stelt ons in staat om te ontspannen en stress te verminderen. Een holistische benadering van gezondheid is kenmerkend voor de Chinese geneeskunde en daarom heeft de Kobidomassage veel voordelen voor ons lichaam – en niet alleen verfraaiende.

Kobidomassage – de Japanse kunst van gezondheid

De Kobido-behandeling komt voort uit Japanse tradities en Chinese geneeskunde. Het wordt beschouwd als een van de oudste massages ter wereld, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 15e eeuw. De Kobidomassage is een ritueel waarbij elk element van de behandeling een specifieke volgorde heeft. Dit zorgt ervoor dat het goed en effectief wordt uitgevoerd. Het wordt handmatig uitgevoerd en werkt op de diepere lagen van de spieren door middel van intensieve en gespecialiseerde bewegingen. Dit leidt tot een stroming van Qi-energie in het gezicht, wat resulteert in een liftend effect. De behandeling wordt voornamelijk in het gezicht uitgevoerd, maar soms ook in de nek en rond de schouders en het decolleté.

Hoe ziet een Kobido behandeling eruit?

De massage is een vorm van gezondheidsritueel en wordt dus volgens een specifieke volgorde uitgevoerd:

  • Verwijderen van make-up en reinigen van de huid.
  • Diepe weefselmassage – dit deel wordt droog uitgevoerd, dus zonder olie. Het helpt rimpels glad te strijken en verwijdert spanning in de gezichtsspieren.
  • De diepe weefselmassage ontspant en ontspant de huid, waardoor de huidtint verbetert.
  • Lymfedrainage – laat de lymfe vrij stromen, waardoor wallen verdwijnen en donkere kringen onder de ogen verminderen.
  • Lifting – het liftende deel is het meest intense deel van de massage. In dit geval kan ongemak optreden door zeer snelle handbewegingen en knijpen in de huid met de vingers door degene die de massage uitvoert.
  • Acupressuur – druk uitoefenen op specifieke punten op en rond het gezicht, wat tegelijkertijd de interne organen ten goede komt.

De volledige behandeling duurt ongeveer 80 minuten.

Kobidomassage - een natuurlijke lifting
Kobidomassage – een natuurlijke lifting. Foto: canva.com

Kobidomassage – effecten

De behandeling heeft een aantal heilzame effecten. Een daarvan is pure ontspanning en diepe ontspanning, wat goed is voor je humeur. Het kalmeert je ook en neemt je gedachten weg van de hectiek van alledag. Maar bovenal zorgt de behandeling voor zichtbare veranderingen in het gezicht. Door de spierspanning weg te nemen, wordt de vorming van gezichtsrimpels geremd. Het vermindert ook de zichtbare effecten van huidveroudering, verbetert de teint, beïnvloedt de collageen- en elastineproductie en verbetert het ovaal van het gezicht. Het draagt bij aan een betere regeneratie van de huid, vermindert de effecten van bruxisme en verwijdert gifstoffen. Daarnaast verlicht het hoofdpijn en nekpijn en verbetert het het gezichtsvermogen. Massage kan op elke leeftijd worden gebruikt. Voor jongere mensen helpt het de stevigheid en elasticiteit van de huid te behouden. Voor oudere mensen heeft het een aantal voordelen die met het blote oog zichtbaar zijn en die in de paragraaf hierboven worden beschreven.

Wanneer moet je deze behandeling niet ondergaan?

Ondanks de vele voordelen mag Kobido massage niet worden uitgevoerd bij dermatitis, koortsachtige aandoeningen, vasculaire huid, acute acne, wonden en schaafwonden en onbehandelde hoge bloeddruk.

Hoe vaak moet ik een Kobidomassage ondergaan?

Het voordeel van de behandeling is dat de eerste effecten al na de eerste massage zichtbaar zijn. In het begin is het echter raadzaam om de massage eenmaal per week te ondergaan gedurende ongeveer 12 weken om ze te consolideren. Later kan het veel minder vaak, eens per maand of twee maanden. Hierdoor blijven de eerdere effecten behouden. Het wordt niet aanbevolen om de behandeling zelf thuis uit te voeren. De Kobidomassage is een van de moeilijkste behandelingen om uit te voeren en vereist niet alleen handigheid, maar ook voldoende kennis van de verbindingen in het menselijk lichaam. Het is daarom de moeite waard om het aan professionals over te laten.

De Kobidomassage is een heel goed alternatief voor diegenen die zich niet willen bemoeien met het verfraaien van hun lichaam met een scalpel, maar er wel graag jonger uit willen zien. De behandeling die we hebben beschreven is een natuurlijke methode om stress te verminderen en het algehele welzijn en uiterlijk van de huid te verbeteren. Hoewel het een van de oudste massages in Polen is, wint het nog maar net aan populariteit en wordt het een vast aanbod in veel kuuroorden en wellnesscentra.

- Reclame -
- Reclame -

Recente publicaties:

- Reclame -

Meer vergelijkbare artikelen:

- Reclame -